Klooilab info

 

Klooilab

Vanuit taal, kunst en erfgoed inspireert Rozet iedereen om een weloverwogen unieke identiteit te ontwikkelen. Met de inzet van verbeeldingskracht, oplossend vermogen, reflectie, discussie, filosofie en historisch besef, kortom, de creatieve menselijke vaardigheden wordt die persoonlijke groei gestimuleerd. Dat zijn Creatieve Vaardigheden die je vooral aanspreekt tijdens het maken. Rozet heeft het Klooilab in het leven geroepen zodat iedereen deze belangrijke vaardigheden kan ontdekken en ontwikkelen. Het Klooilab is een mobiel lab voor bezoekers die in de vrije tijd iets (nieuws) willen maken  met anderen. Onder begeleiding van een kunstenaar of ontwerper gaan we samen op onderzoek uit, met als doel het doen van nieuwe wereldse maar ook persoonlijke ontdekkingen en met als doel om van elkaar te leren.

Filosofie

Zelf maken is leuk, maar waar moet je beginnen? En hoe? Met het Klooilab maken we leren door te maken voor iedereen toegankelijk. We willen een omgeving creëren waarin kunstenaars en bezoekers samen maken, nieuwe technologie ontdekken en toepassen en hun kennis delen. De ontwikkeling van het Klooilab zelf is een interactief proces. Op basis van nieuwe inzichten zetten we de volgende stap. Ook met het Klooilab gunnen we onszelf dus klooitijd, om te ontdekken wat nodig is om van nog meer mensen makers te maken.

Uitnodiging

Heb jij maak-expertise die je graag wil delen? Ben je een kunstenaar met een mooi idee voor het klooilab? Zou jij wel als vrijwilliger aan de slag willen bij het Klooilab? Of heb je een ander idee voor het Klooilab van Rozet? We nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen. Samen maken we er iets moois van en inspireren we elkaar.

Heb je interesse, vragen of suggesties?

Contactpersonen

 
Lin Megens
Lin Megens

Het maken loopt als een rode draad door mijn leven; als klein meisje was ik altijd in de natuur te vinden waar ik van gevonden schatten nieuwe dingen maakte. Al schilderend en verkledend bedacht en maakte ik nieuwe werelden. Na twee beeldende opleidingen gaf ik jarenlang les aan de nieuwe interieurmakers van de toekomst en met het Klooilab van Rozet wil ik mensen de kracht van ontdekken, klooien en uitvinden laten ervaren. Maken zonder doel brengt je mogelijkheden die je zelf niet voor mogelijk had gehouden. Die ervaring gun ik iedereen.

Hanneke Weijers
Hanneke Weijers


Jillis Verbeek
Jillis Verbeek

Maken is voor mij op persoonlijke wijze vormgeven van je ervaringen, waarnemingen, verbeeldingen en kennis. Je maakt de betekenis die iets voor jou heeft zichtbaar en voegt het toe aan de wereld om je heen. Iets willen maken is voor mij dan ook heel sterk iets willen vertellen. Het gesprek vormt voor mij een belangrijk onderdeel van het maakproces. Zelf heb ik de opleiding Architectonische Vormgeving/ Monumentaal gestudeerd bij ArtEZ Arnhem. Tijdens deze studie stond het gezamenlijke gesprek steeds centraal en heb ik het maken leren 'aan te vliegen' vanuit een existentiele benadering, daar waar betekenis ontstaat.

Deel deze pagina
Makercosmos