Fillip Studios info

 

Fillip Studios

Fillip Studios creëert verwondering. Door het organiseren van kunstprojecten, educatieve programma’s en meetups brengt Fillip inspiratie en verwondering in het dagelijkse bestaan.

Kunstprojecten van Fillip zijn projecten die digitale mogelijkheden verbinden met onze analoge zintuigen. Zoals bijvoorbeeld ‘Tactile Orchestra’, een grote wand van zacht textiel die muziek maakt wanneer je hem aait. Dit werk exposeerde in 2018 bij het Smithsonian Cooper Hewitt Desing Museum in New York. Ook heeft dit werk de basis gevormd voor de Kozie producten. Deze zorgproducten zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals om de verwondering die Fillip brengt in te zetten voor sociale en globale impact.

De Fillip meetups dienen als inspiratie en verwondering voor de ‘nieuwe makers’. Tijdens onze meetups nodigen we wetenschappers en kunstenaars uit om te komen vertellen over hun nieuwste ontdekkingen. Avonden vol verwondering en gesprek.

Bij onze educatie projecten brengt Fillip verwondering naar de klas. Kinderen gaan als echte ontwerpers aan de slag met speelse, uitdagende, kunstzinnige en technische challenges. Fillip brengt het maakonderwijs naar de klas door een toolkit met kant- en klare challenges, met bijbehorend filmpje en materialen.

Filosofie

Onze digitale wereld heeft ons veel te bieden, maar is ook gelimiteerd in zijn analoge ervaringen. Wij gebruiken onze artistieke denkwijze om digitale mogelijkheden te verbinden met analoge zintuigen en om zo verwondering in de maatschappij te brengen. We creëren fysieke en onverwachte ervaringen waarin nadruk wordt gelegd op het mens-zijn. Ervaringen die resulteren in het onverwachte. Ervaringen die je kunt voelen en delen. Hier en nu.

 

 

Heb je interesse, vragen of suggesties?

Fillip Studios contactpersonen

 
Linda van der Knaap
Linda van der Knaap

Linda van der Knaap brengt verwondering naar het onderwijs en het liefst naar alle andere plekken op de wereld waar kinderen zijn. Volgens haar ligt verwondering in fantasie, spel en uitproberen. Techniek en technologische middelen zijn instrumenten om verwondering te creëren, maar ook in de objecten die kinderen dagelijks al tegenkomen ligt verwondering verborgen. Door mogelijkheden binnen het maakonderwijs inzichtelijk te maken hoopt Linda docenten en makers te inspireren.

Deel deze pagina
Makercosmos