Makersmissie: INNOVATE Arabidopsis Challenge (De Zandraket)

 

Doe met je klas gratis mee aan onze nieuwe makersmissie!
Laat je verwonderen door de natuur.

INNOVATE en Makercosmos presenteren de nieuwe makersmissie ‘INNOVATE Arabidopsis Challenge: De Zandraket’. Leerlingen van groep 5 t/m 8 volgen de groei van de Zandraket (Arabidopsis-plant) en vertalen hun bevindingen op beeldende wijze door middel van de Stop Motion-techniek. Wetenschap, techniek, kunst en maken komen samen! Deelname is helemaal gratis.

De aanloop naar de makersmissie start in week 40 of 41 in je eigen klas en eindigt op 18 november met een online maakdag via Teams. Als leraar word je van begin tot eind door de makersmissie geleid met onder andere een lesbrief en een toolbox met alle benodigde materialen. Het enige wat je hoeft te doen is je klas aanmelden via info@makercosmos.org — wij regelen de rest.

Alle info op een rijtje

Voor wie?

Leerlingen uit de bovenbouw (groep 5 t/m 8)

Nog vragen?

Stuur een mailtje naar info@makercosmos.org.

Over INNOVATE

Met een meerdaags festival en een breed activiteitenprogramma zorgt INNOVATE voor aandacht voor innovatie en creativiteit in Gelderland bij jong en oud. Met het onderwijsprogramma wil INNOVATE kinderen al van jongs af aan interesseren voor de kracht van het maken. Kijk voor meer informatie op de website van INNOVATE.

 

Heel veel plezier met deze makersmissie!

Deel de resultaten van je klas via de knop hieronder — vinden we leuk!

Ingezonden projecten