Kettingreactie Onderbouw

Dit project draait om actie-reactie. Leerlingen leren op een onderzoekende manier hoe ze dit kunnen veroorzaken. Ze maken kennis met Kinetische Kunst, verschillende materialen, de relatie tussen vorm en functie en hoe een actie-reactie werkt.
Daarnaast leren ze emotieregulatie, samen een plan maken, overleggen en keuzes maken. Ze leren door te doen, te falen en opnieuw te proberen, kortom: doorzetten. Ze moeten vooruit plannen en overzicht houden, maar ook flexibel zijn en creatief en oplossend nadenken.

Deze makersmissie is ontwikkeld voor leerlingen uit groep 1, 2, 3 en 4. De serie is opgebouwd uit verschillende lessen die deels met de gehele groep en deels met kleine groepen wordt uitgevoerd.

Dit project liever samen met een vakdocent uitvoeren? Dat kan! 
De lessenreeks bestaat uit een voorbereidende les die door de leerkracht zelf in de klas wordt gegeven. Vervolgens komt een vakdocent vanuit Rozet voor 1 à 2 keer een les geven van 60 of 90 minuten. Dit is flexibel aan te vragen. De vakdocent neemt allerlei materialen mee en zal de leerlingen vertellen over wat een Kettingreactie is. Ze leren tijdens de lessenreeks samenwerken, experimenteren, falen en opnieuw proberen en alle executieve functies komen aan bod.
Een lekkere hands-on les waarbij ze niet eens door hebben dat ze hard aan het werk zijn. De lessenreeks is ontworpen en ontwikkeld door: Rozet, Makerscosmos en Daan Kruijssen.

Project met vakdocent aanvragen? Ga naar: Kettingreactie – Rozet Kunst en School

Ingezonden projecten

Er zijn nog geen ingezonden projecten voor deze les.