Fabrica

Waar

Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem, Nederland

Tags

Fabrica is het Maakonderwijs-initiatief van het Community Learning Center Arnhem en de HAN Pabo. Met het Maakonderwijs dragen we bij aan de onderwijsdoelstellingen op het gebied van wetenschap & technologie, kunst & cultuur en de vaardigheden voor de 21e eeuw. Leerlingen werken aan praktische vraagstukken waarvoor ze oplossingen verzinnen en deze kunstzinnige en/of technologische oplossingen leren ze ook maken.

Missie
De toekomst heeft makers nodig! Samen gaan we de zoektocht aan naar hoe we het onderwijs relevant maken en houden voor de leerlingen van nu zodat zij zelf vorm kunnen geven aan hun toekomst. Plezier, spel, verbeelding en avontuur zijn belangrijke uitgangspunten bij ons leren. Wij verbinden technologische vaardigheden en creativiteit met probleemoplossingsvaardigheden, samenwerken en zelfregulering. Zo dragen we bij aan empowerment, vrijheid in verantwoordelijkheid en creatief leren en denken.

Doe mee
Ben jij geïnteresseerd in of al enthousiast over het Maakonderwijs? Doe dan met ons mee. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met één van de Maakonderwijs-projecten die wij organiseren. Of als je een eigen project wilt organiseren kunnen onze Maker Trainers met je meedenken en ondersteunen in jouw klas. Ook kun je met de leerlingen aan de slag in een zogenaamde Makerspace. Dit is een ruimte waarin door middel van digitale apparatuur, ‘ouderwets’ gereedschap en kunstenaarsbenodigdheden bijna alles gemaakt kan worden. We kunnen een pop-up Makerspace in jouw school maken of je kunt met de klas een Makerspace bezoeken. Hiernaast bieden we training en coaching trajecten voor teams en nascholing voor individuele leraren en educatief medewerkers. De training en coaching trajecten worden in overleg met het team op maat gemaakt. En voor de individuele leraren en educatief medewerkers is het mogelijk mee te doen met één van de Masterclasses en/of de post-HBO-opleiding Ontwerpend en Onderzoekend leren (OOL).

Andere makers

Alle makers >