Daltonschool Confetti in Arnhem bij les Maakonderwijs 'Schaduwlab' via Rozet bibliotheek met gastdocente Hannah Goedhart van 'Makers on the Move' in groep 1, Herman van Ommen fotografie Arnhem (NL)

Week van het Maakonderwijs

Foto: Herman van Ommen fotografie Arnhem (NL)

Week van het Maakonderwijs: 13 t/m 17 november 2023.

Maakonderwijs staat hoog op de agenda van Flores Onderwijs, de Delta Scholengroep, de HAN Academie Educatie en de Onderwijsspecialisten. Daarom organiseren we een inspirerende ‘Week van het Maakonderwijs’! We bieden voor alle basisscholen een week die volledig in het teken staat van Maakonderwijs: leren op het raakvlak van kunst, wetenschap, techniek en technologie. Het veelzijdige programma staat hieronder beknopt voor je op een rijtje:

Activiteiten Maakonderwijs voor jouw klas.

Lokaal2 (Sterk Techniek Onderwijs) en Makercosmos hebben een gratis keuzeprogramma samengesteld met verschillende maakonderwijsactiviteiten voor basisschoolgroepen. Denk aan workshops op locatie, of in je eigen klas, gegeven door een gastdocent. Het doel is om leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met maakonderwijs. Bekijk het aanbod en geef uiterlijk 25 oktober je voorkeur op via deze link. Eind oktober neemt de aanbieder dan contact met je op om de gastles in te plannen.

FabLearn Dialogues: Hoe creëren we in het onderwijs ruimte voor ‘leren door te maken’?

Ook organiseren we in die week de FabLearn Dialogues. FabLearn Dialogues is het evenement voor het delen en ontwikkelen van kennis en inzichten over ‘leren door te maken’ voor lokale, nationale en internationale praktijkmensen, die ruimte willen creëren voor maakonderwijs in hun eigen praktijk. Laat je inspireren door andere leerkrachten/docenten in het basis- en voortgezet onderwijs, docenten in instellingen voor hoger onderwijs, onderzoekers en makerspace-instructeurs. Je kunt hier meer info vinden en je opgeven voor de gehele FabLearn Dialogues (dinsdag t/m donderdag), maar je kunt je ook alleen opgeven voor de Conferentiedag op de woensdag. Lees hier het programma van deze Conferentiedag en geef je op! 

We zoeken ook nog leerkrachten die met hun klas mee willen doen: op woensdagmiddag 15 november ontwerp je samen met enkele buitenlandse maak-collega’s een te gekke maakonderwijsactiviteit, die jullie samen op donderdag 16 november uitvoeren in je eigen klas. Opgeven of meer informatie opvragen kan via t.hiddink@clcarnhempo.nl.

Symposium in Rozet: inspirerende projecten de Kunst van het Maken.

Hoe kunst en techniek samengaan in maakonderwijs en daarbij verbonden zijn aan de gangbare thema’s van wereldoriëntatie, zowel kunstdiscipline- als vakoverstijgend, dat maak je mee op dinsdag 14 november 2023 van 16.00-20.30 in Rozet.

Rozet Onderwijs en MakerCosmos presenteren 8 projecten maakonderwijs die in co-creatie met Arnhemse scholen en kunstenaars zijn gemaakt. Verwondering en verbeelding zijn de basis, met de kunsten als inspiratie. Leerlingen werken met zowel analoge- als digitale technieken om hun ideeën zichtbaar, hoorbaar en voelbaar te maken. Leerlingen zijn ‘MAKER’, ze leren door te maken.

Ga naar de website van Rozet voor meer informatie, of om te laten weten dat je komt! Je ontvangt deze uitnodiging ook in je mailbox.

We zien jullie allemaal heel graag in de Week van het Maakonderwijs!

Meer evenementen

Volledige agenda
een blauwe planeet